עברית שפה קשה

עברית, בדגש קל על עברית מדוברת בת זמננו

11.12.07

קטגוריה חדשה של מילים

בדיון על המילה שמרדף הפנה מיכאל את תשומת ליבנו לקטגוריה מיוחדת של מילים. בלשונו, "מילים שישר מחבבים". איזה עוד מילים אתם מציעים לכלול בקטגוריה החדשה?

צריך, כמובן, להיזהר: מילים קליטות בדרך כלל נמאסות מהר, במיוחד כאלה שנשמעות יותר מדי כמו התחכמות. כדי להיכלל בקטגוריה החדשה לא מספיק להיות מילה שישר מחבבים - המילה צריכה להישאר חביבה גם לאחר כמה שנים...

6 תגובות

Blogger שלי כתב

המילים החביבות על הבת שלי [בת 19] מאז שהייתה קטנה היו: בוטקה \ הרפתקאה

מילים שלא יכולה לסבול: לכסוס או לגזוז צפורניים\לסת

10:13 לפנה״צ  
Anonymous אנונימי כתב

שנאתי את המילה כריך. נשמע רופס כזה.
אפי בן ישראל היתה אומרת כריך בפרפר נחמד עם ך' עדינה כל כך שהוציאה אותי מדעתי.

12:51 אחה״צ  
Blogger dvdhll כתב

"שׂםסיר" - מילה המציינת את הדבר הזה, נו, ששמים עליו כלי הגשה חמים כדי לחצוץ בינו ובין המפה.
שמעתיה לראשונה לפני עשר שנים, ומאז היא בשימוש אינטנסיבי אצלנו.
מאוד מזכירה את שמרדף בהיגיון הפנימי שלה.

12:38 לפנה״צ  
Anonymous Shammai Leibowitz כתב

מדגש (madgesh) - מרקר צהוב להדגשה (כמובן, גם גם כל צבע אחר).
מילה חביבה וקליטה שחבל שאיננה נמצאת בשימוש תדיר יותר.
תמיד ריחמתי על ה"מרקר" - כולם משתמשים בו ולא טורחים לחפש לו שם עברי. הגדיל לעשות העיתון "דה מרקר" שלא מתבייש להשתמש בשתי מילים לועזיות כשם של עיתון ישראלי.
כאשר גיליתי שהאקדמיה ניסחה את המילה "מדגש" - התאהבתי במילה. נותר רק לראות אם היא תצליח להדיח את ה"מרקר" מכס כהונתו כמונח הפופלרי כיום, ולהפוך למילה השגורה בפי כל.

8:22 אחה״צ  
Anonymous ספלינטור כתב

ואני שמעתי שהדבר ששמים עליו כלי הגשה חמים נקרא "אקמול" - כי הוא נגד חום...

10:02 אחה״צ  
Blogger אהוד כתב

ספלינטור, זה מצוין!

5:47 לפנה״צ  

הוסף רשומת תגובה

<< Home